2109336162 Ευρυδάμαντος 18, Νεος Κόσμος politispt@yahoo.gr
hero image

Ειδικό φυσικοθεραπευτηριο για παιδιά
Φυσικοθεραπευτήριο παιδιών Νέος Κόσμος Αθήνα
_____

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

Η ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να ωφελήσει οποιοδήποτε άτομο/παιδί ή ενήλικα νιώθει ότι χρειάζεται βοήθεια σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των συναισθημάτων, σκέψεων και συμπεριφορών, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την προσαρμογή σε νέες καταστάσεις κ.α.
 

Μέσω των συνεδριών με εξειδικευμένο ψυχολόγο, το άτομο μπορεί να καθοδηγηθεί να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του με έναν πιο ρεαλιστικό και βοηθητικό τρόπο.
 

Στη διάρκεια της συνεδρίας το άτομο ενθαρρύνεται να μιλήσει για τον εαυτό του και να εκφράσει τις ανησυχίες του μέσα σε ένα περιβάλλον κατανόησης και αποδοχής.
 

Ο ψυχολόγος διαθέτοντας ενσυναίσθηση, προσπαθεί να μπει στη θέση του ανθρώπου που μιλά και θέτει τις κατάλληλες ερωτήσεις ώστε να φωτιστούν διάφορες πλευρές του προβλήματος και να αναζητηθούν λύσεις. Είναι σημαντικό το άτομο να ενθαρρύνεται ή να «καθοδηγείται» να βρίσκει μόνο του λύσεις στα προβλήματα του. Μέσω των συνεδριών «μαθαίνει» τη διαδικασία αυτή, ώστε όταν τελειώσουν οι συνεδρίες να μπορεί σε άλλη δυσκολία να χρησιμοποιήσει τον τρόπο που έμαθε.
 

Στα παιδιά η θεραπευτική διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει αρκετό παιχνίδι, ζωγραφική ακόμα και θέατρο. Μέσω αυτών δίνεται η δυνατότητα έκφρασης.
 

Το παιδί μέσω του παιχνιδιού φέρνει τις δυσκολίες του και τα συναισθήματα του με έναν έμμεσο τρόπο και ο ψυχολόγος βοηθά μαθαίνοντας του άλλους τρόπους να διαχειρίζεται τα προβλήματα, παρέχοντας ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης όπου το παιδί λαμβάνει αποδοχή και κατανόηση.

 

Αντωνία Ζαφείρη,
Ψυχολόγος