2109336162 Ευρυδάμαντος 18, Νεος Κόσμος politispt@yahoo.gr
hero image

Ειδικό φυσικοθεραπευτηριο για παιδιά
Φυσικοθεραπευτήριο παιδιών Νέος Κόσμος Αθήνα
_____

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

 

Οι γονείς μπορούν και χρειάζεται να είναι παρόντες κατά την διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών, έτσι ώστε τα παιδιά-ιδίως τα μικρά- να αισθάνονται ασφαλή κι άνετα, αλλά κι οι γονείς να έχουν άμεση γνώση του τι συμβαίνει στο παιδί τους.

Οι πληροφορίες που δίνουν οι γονείς για την καθημερινότητα των παιδιών, τις δυσκολίες και την προοδο τους, καταγράφονται και συνεκτιμώνται στον καθορισμό των προτεραιοτήτων, στο σχεδιασμό του προγράμματος θεραπείας, αλλά και στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του.

Οι οδηγίες που αφορούν θεραπευτικούς χειρσμούς, δίνονται με τρόπο οργανωμένο κι αφού έχει γίνει προσεκτική επιλογή των θεμάτων που θα ήθελε ο γονιός να ασχοληθεί στο σπίτι.

Ο στόχος είναι, σεβόμενοι τον ρόλο των γονιών και τις ανάγκες της οικογένειας, να ενημερωθεί το οικογενειακό περιβάλλον για τον κατάλληλο χειρισμό του παιδιού. Ακόμη, να καθοδηγηθεί σε θέματα που όλοι μαζί έχουμε εκτιμήσει ως πολύ σημαντικά για το παιδί, όπως η εκπαίδευση τουαλέττας, η ορθοστάτηση, η εκπαίδευση βαδισης, η εκπαίδευση σίτισης, κα.

 

Φροντίζουμε ακόμη να ενημερώσουμε τους γονείς σχετικά με τις παροχές και τα επιδόματα που τυχόν δικαιούνται από το Ασφαλιστικό τους Ταμείο και τους κατευθύνουμε έτσι ώστε να τα διεκδικήσουν αποτελεσματικά.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ