2109336162 Ευρυδάμαντος 18, Νεος Κόσμος politispt@yahoo.gr
hero image

Ειδικό φυσικοθεραπευτηριο για παιδιά
Φυσικοθεραπευτήριο παιδιών Νέος Κόσμος Αθήνα
_____

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο στόχος της φυσικοθεραπείας για μωρά και παιδιά με νευρολογικές διαταραχές, είναι η εκπαίδευση σέ φυσιολογικό κινητικά πρότυπα κίνησης, η αποφυγή συγκεκριμένων παραμορφωσεων και εντέλει η μεγαλύτερη δυνατή κινητική ανεξαρτησία του παιδιού.
 

Οι στόχοι της φυσικοθεραπείας για παιδιά γίνονται εφικτοί εφόσον με τρόπο ιδιαίτερα μεθοδικό εξασφαλίσουμε την συμμετοχή του παιδιού και την συνεργασία της οικογένειας.
 

Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι αυστηρά εξατομικευμένο. Περιλαμβάνει κατάλληλο σχεδιασμένες ασκήσεις για την βελτίωση των σωματικών χαρακτηριστικών και κινητικές δραστηριότητες προσανατολισμένες στην βελτίωση της λειτουργικότητας.

 

 

Ο χώρος όπου γίνεται η παιδιατρική φυσικοθεραπεία, διαθέτει πλήρη εξοπλισμό από ειδικά όργανα και βοηθήματα ώστε να επιλεγούν τα κατάλληλα για κάθε παιδί. Επιπλέον διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση είτε για να μετατρέψουμε μια άσκηση σε κινητικό παιχνίδι, είτε για να απασχολησουμε δημιουργικά το παιδί την ώρα που εμείς δουλεύουμε το σώμα του.
 

Στην περίπτωση που το παιδί χρειάζεται κάποιο βοήθημα, φροντίζουμε να κάνουμε πλήρη έρευνα αγοράς και να γίνουν δοκιμές των βοηθημάτων μέσα στον χώρο μας, ώστε να οδηγηθούν οι γονείς στην κατάλληλη επιλογή.